BIER & GASTRONOMIE

De bieren van brouwerij Dubuisson, met hun uitgesproken karakter en hoog alcoholgehalte, zijn echte degustatiebieren. U kunt ze drinken als aperitief, als digestief of op andere momenten van de dag, al dan niet vergezeld van een stukje kaas. Bovendien passen de bieren van Dubuisson, en zeker de verschillende Tripels in flessen van 75 cl, uitstekend bij een aantal eenvoudige of meer uitgebreide gerechten.

In deze brochure gidst brouwerij Dubuisson u doorheen haar gamma en de beste mogelijkheden om deze bieren te combineren met voeding. Bij welke gerechten passen de bieren het best? Welk voorgerecht combineert u het best met een Cuvée des Trolls? Bij welke schotels serveert u een Bush Blond Tripel? Welke nagerechten of kazen horen bij een Bush Amber? Welke gerechten komen helemaal tot hun recht in combinatie met onze pareltjes Bush Prestige of Bush de Nuits?

Om op die vragen een antwoord te geven, organiseerde brouwerij Dubuisson verschillende foodpairing-sessies. We brachten een aantal gerenommeerde culinaire gasten samen en deden een beroep op hun smaakpapillen. Ze proefden vijf verschillende bieren, wisselden van gedachten en gingen op zoek naar de ideale combinaties van onze bieren met voeding. Zo kwamen ze erachter welke gerechten perfect samengaan met Cuvée des Trolls Tripel, Bush Blond Tripel, Bush Amber Tripel, Bush Prestige of Bush de Nuits.

Brouwerij Dubuisson kon rekenen op het deskundige oordeel van chefs Jean-Baptiste Thomaes (Château du Mylord in Ellezelles), Jean-Luc Delnatte (Moresto in Moeskroen), Stefaan Couttenye ('t Hommelhof in Watou), Hilaire Spreuwers (Bitterzoet in Zonhoven) en culinaire journalisten Bernard Du Brulle (Ambiance, Aventures Gastronomiques), Frans Rombouts (Cook, Horeca Magazine) en Erik Verdonck (Ambiance).

 

DUBUISSON MASTERCLASSES

In 2018 organiseert Brouwerij Dubuisson in Nederland meerdere masterclasses onder leiding van Nederlands bekende bierexpert Fiona de Lange - www.fionadelange.nl. In verschillende plaatsen in Nederland zal een boeiend avondprogramma worden verzorgd met de thema’s bier&food, bier proeven en barrel aging. Reserveer alvast in uw agenda:

 Meer informatie en de mogelijkheid om een plaats voor deze avond te boeken volgt zeer binnenkort.